PowerCell i slutförhandlingar om ett av världens största projekt för bränsleceller med vätgas i marinindustrin

PowerCell har undertecknat en avsiktsförklaring för att förhandla fram slutgiltiga villkor gällande ett av världens största projekt för bränsleceller med vätgas i marinindustrin. Projektet i norra Norge omfattar två färjor för passagerar- och godstransporter som kommer att drivas med vätgas som används i bränsleceller.

Projektet leds av den norska elintegratören SEAM, en ledande leverantör av integrerade lösningar för nollutsläpp till den maritima industrin. Slutgiltigt avtal förväntas undertecknas den 3 mars 2023.
 
Som en del av projektet kommer PowerCell att leverera sitt PowerCellution Marine System 200 som gör det möjligt för färjorna att producera cirka 6 MW effekt vardera, totalt för båda färjorna ca 12 MW. Lösningen har en flexibel produktdesign med högt effekt/viktförhållande, säker drift och kan enkelt anpassas till olika projekts energibehov. Marine System 200 är också mycket hållbart och väl anpassat till den utmanande marina miljön och livslängden för marina fartyg.
 
“Vi är mycket glada över att PowerCell har blivit vald som ensam leverantör av detta projekt”, säger Richard Berkling, vd för PowerCell. ”Detta visar att vi har ett världsledande produkterbjudande med industriell stabilitet och förmåga att skapa unika lösningar skräddarsydda efter kundernas behov.”