Chief Operating Officer Torbjörn Gustafsson tillträder idag också rollen som CFO

PowerCells Chief Operating Officer Torbjörn Gustafsson tillträder idag som CFO. Genom att kombinera de båda rollerna får Torbjörn Gustafsson goda insikter och kontroll för att stötta PowerCell i den fortsatta tillväxtresan.

Torbjörn Gustafsson tillträdde som Chief Operating Officer i våras och har lång erfarenhet av ledande positioner, senast som CFO i Christian Berner Tech Trade AB. Han har tidigare bland annat varit CFO för KappAhl och haft chefspositioner i AB Volvo.

”Den kombinerade rollen som CFO och Chief Operating Officer blir instrumentell i vår fortsatta tillväxtresa”, säger vd Richard Berkling. ”Torbjörns tidigare erfarenheter som CFO tillsammans med hans kunskap om PowerCells verksamhet är en stark kombination.”

Torbjörn Gustafsson tillträder som CFO idag. Tidigare CFO Karin Lidén har valt att lämna PowerCell för nya möjligheter utanför koncernen.

”Karin har under sin tid på PowerCell gjort ett utmärkt arbete med att bland annat effektivisera våra redovisningsprocesser och bygga en stark ekonomifunktion. Hon har lagt en bra grund för oss att bygga vidare på när vi fortsätter arbetet med att kommersialisera och industrialisera vårt erbjudande med ökande volymer. Jag vill rikta ett stort tack till Karin för hennes värdefulla insatser och önskar henne all lycka i hennes framtida roller”, säger Richard Berkling.

För mer information kontakta gärna:

Richard Berkling                   
Vd                              
Tel: +46 31 720 36 20                
E-post: richard.berkling@powercell.se               

Om PowerCell Sweden AB (publ)
PowerCell Sweden AB (publ) utvecklar och tillverkar bränslecellsstackar och -system med en unikt hög effekttäthet, för stationära och mobila användningsområden. Bränslecellerna drivs av ren eller reformerad vätgas och genererar elektricitet och värme utan några andra utsläpp än vatten. Stackarna och systemen är kompakta, modulära och skalbara och därmed lätta att anpassa till kundernas behov.
PowerCell grundades 2008 som en industriell spin-out från Volvokoncernen. Bolagets aktie (PCELL) handlas sedan 2014 på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm. G&W Fondkommission är Certified Adviser, e-post: ca@gwkapital.se, telefon: +46 8 503 000 50.